Thursday, 2 May 2013

Balfour Place by KHBT

Today I want to share the renovation of an apartment in Mayfair, London, by the design team KHBT.
The whole space was planned to be completely white with rather "clean" lines, where a strip of walnut timber crosses the apartment, and connects it's opposite sides, becoming the kitchen counter at one end and the bathtub at the other. A dark, warm, wooden element contrasting with the cool white background.
Going up and down the stairs may seem a bit weird and inconvenient but, since this is a renovation and they were constrained by the several levels of the old construction, I quite like that they decided to embrace these features to create this beautiful, mostly graphical, gesture, that completely transforms the apartment into something unique.

photography: Johannes Marburg
all images via Dezeen



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...